Кулинарни рецепти » Патладжани по балкански

 Патладжани по балкански

Продукти:

• 3 кг патладжани
• 2 кг дребни червени доматчета
• 2 кг чушки с различен цвят
• 4 глави чесън
• 3 връзки магданоз
• 2 стръка целина
• 1 стрък копър
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на кръгчета, осоляваме и ги оставяме 30 мин, за да се отцеди горчивата вода. Леко ги изпържваме. Чушките изпичаме и нарязваме на колелца или четвъртинки. Скълцваме чесъна и зелениите на ситно.

Нареждаме в буркани приготвените продукти: ред патладжани, ред чушки, ред леко запечени домати, чесън, зелении. Посоляваме на вкус. Затваряме и стерилизираме 15-20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало