Кулинарни рецепти » Шопска манджа

 Шопска манджа

Продукти:

• 4 кг червени чушки
• 5 кг домати
• 250 мл олио
• 1 к.ч. оцет
• 1 ч.л. захар
• 1 глава чесън
• магданоз, листа от целина
• дафинов лист, сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме половината от чушките и ги изпичаме нарязваме на парчета, а другата половина наситняваме в суров вид. Попарваме доматите, обелваме ги, смиламе ги на машинка с приспособление за отстраняване на семките и ги варим с бъркане, докато намалят обема си наполовина. Суровите чушки задушаваме в 1 ч.ч. вода и 2 с.л. олио. Щом почнат да се пържат, прибавяме опечените чушки и пържим 1–2 мин.

Изсипваме чушките в доматения сос, прибавяме захарта, счукания чесън, дафиновия лист и сол на вкус. Сгъстяваме, наливаме олиото от пърженето и продължаваме да готвим, докато зеленчуците напълно поемат мазнината. Слагаме оцета и наситнените листа целина и магданоз.

Разбъркваме добре и насипваме сместа в бурканчета. Затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало