Продукти за 1 буркан:
• 2 патладжана
• 2 тиквички
• 8 зелени пиперки
• 4-5 червени домата
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 10 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• магданоз, сол
• олио за пържене
Нaчин на приготвяне:
Изпържваме тиквичките, нарязани на кръгчета, а след това обелените и отцедени от горчивия сок патладжани. Задушаваме поотделно лука, изпечените и нарязани пиперки, настърганите домати със счукания чесън, сол, магданоз, дафинов лист и черен пипер.
Редим в буркани ред патладжани, ред тиквички, ред пиперки, като помежду им слагаме по 1 с.л. доматен сос. Заливаме с останалия доматен сос. Стерилизираме 30 минути.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...