Кулинарни рецепти » Зеленчукова мусака в буркани

 Зеленчукова мусака в буркани

Продукти за 1 буркан:

• 2 патладжана
• 2 тиквички
• 8 зелени пиперки
• 4-5 червени домата
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 10 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• магданоз, сол
• олио за пържене

Нaчин на приготвяне:

Изпържваме тиквичките, нарязани на кръгчета, а след това обелените и отцедени от горчивия сок патладжани. Задушаваме поотделно лука, изпечените и нарязани пиперки, настърганите домати със счукания чесън, сол, магданоз, дафинов лист и черен пипер.

Редим в буркани ред патладжани, ред тиквички, ред пиперки, като помежду им слагаме по 1 с.л. доматен сос. Заливаме с останалия доматен сос. Стерилизираме 30 минути.

Автор: Янка Панайотова

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало