Кулинарни рецепти » Пресечени домати

 Пресечени домати

Продукти: (за 1 буркан от 800 мл)

• 1 кг добре узрели червени домати
• 1 малка зелена люта чушка
• 1 аспирин
• 2-3 клончета магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме доматите, обелваме ги и ги смиламе на машинка за месо. Не е необходимо да им отстраняваме семките.

Посоляваме на вкус, прибавяме стрития аспирин и изчистената от семките, измита и нарязана на ситно люта чушка, нарязания на ситно магданоз.

Разбъркваме сместа добре, пълним буркана, затваряме херметически с капачка и не стерилизираме.

През зимата в тези домати можем да нарежем на ситно бялата част на праза. Така получаваме в точния смисъл на думата прясна доматена салата.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало