Продукти:
• 5 кг патладжани
• 750 мл винен оцет
• 1/2 л олио
• 200 г захар
• 20 зърна черен пипер
• 1/2 връзка магданоз
• 10 дафинови листа
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме оцета, олиото и захарта. Нарязваме патладжаните на резени. Възвираме саламурата и слагаме патладжаните да престоят в нея поне 10 минути. Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги оставяме така да престоят 10 часа.
В отделен съд смесваме нарязаните ситно магданоз и чесън, черния пипер, дафиновите листа и сол. Разбъркваме добре и прибавяме патладжаните. Отново разбъркваме и със сместа пълним буркани, които стерилизираме 5-6 минути.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...