Кулинарни рецепти » Парени патладжани

 Парени патладжани

Продукти:

• 5 кг патладжани
• 750 мл винен оцет
• 1/2 л олио
• 200 г захар
• 20 зърна черен пипер
• 1/2 връзка магданоз
• 10 дафинови листа
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме оцета, олиото и захарта. Нарязваме патладжаните на резени. Възвираме саламурата и слагаме патладжаните да престоят в нея поне 10 минути. Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги оставяме така да престоят 10 часа.

В отделен съд смесваме нарязаните ситно магданоз и чесън, черния пипер, дафиновите листа и сол. Разбъркваме добре и прибавяме патладжаните. Отново разбъркваме и със сместа пълним буркани, които стерилизираме 5-6 минути.

Автор: Жечка Александрова

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало