Продукти:
• 5 кг патладжани
• 750 мл винен оцет
• 1/2 л олио
• 200 г захар
• 20 зърна черен пипер
• 1/2 връзка магданоз
• 10 дафинови листа
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме оцета, олиото и захарта. Нарязваме патладжаните на резени. Възвираме саламурата и слагаме патладжаните да престоят в нея поне 10 минути. Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги оставяме така да престоят 10 часа.
В отделен съд смесваме нарязаните ситно магданоз и чесън, черния пипер, дафиновите листа и сол. Разбъркваме добре и прибавяме патладжаните. Отново разбъркваме и със сместа пълним буркани, които стерилизираме 5-6 минути.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...