Продукти:
• 4 кг круши
• 300 г захар
• 4-5 бр. карамфил
• 2 с. л. оцет
• 1/2 пръчица канела
• кората на 1 лимон
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера смесваме 1 л вода със захарта, карамфила, канелата и лимоновата кора. Слагаме ври 5 мин и оставяме да изстине.
Обелваме крушите, разрязваме ги на половинки и почистваме от семките. Разтваряме оцета в 2 л вода и в нея потапяме плодовете, за да не потъмнеят.
Подреждаме крушите в буркани и през цедка ги заливаме със захарния сироп. Стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...