Продукти:
• 4 кг круши
• 300 г захар
• 4-5 бр. карамфил
• 2 с. л. оцет
• 1/2 пръчица канела
• кората на 1 лимон
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера смесваме 1 л вода със захарта, карамфила, канелата и лимоновата кора. Слагаме ври 5 мин и оставяме да изстине.
Обелваме крушите, разрязваме ги на половинки и почистваме от семките. Разтваряме оцета в 2 л вода и в нея потапяме плодовете, за да не потъмнеят.
Подреждаме крушите в буркани и през цедка ги заливаме със захарния сироп. Стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...