Кулинарни рецепти » Компот от праскови

 Компот от праскови

Продукти: (за 6 буркана)

• 3 кг праскови
• 1 л вода
• 600 г захар
• 1/2 ч.л. лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Разполовяваме прасковите и отстраняваме костилките.

Начупваме костилките, накисваме ги във водата за 3-4 часа и прецеждаме. Добавяме захарта и лимонената киселина.

Разбъркваме до пълното разтваряне на захарта и с този сироп заливаме подредените праскови в бурканите. Стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало