Продукти:
• 3 кг череши
• 2 л вода
• 10 аспирина
• 3 пакетчета лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Измиваме черешите, почистваме ги от костилките и ги заливаме с водата, в която са разтворени аспирина и лимонената киселина. Оставяме да престоят 48 часа.
Прецеждаме и на 1 л сироп слагаме 1,5 кг захар. Периодично разбъркваме в продължение на няколко дни - до пълното разтваряне на захарта.
Наливаме готовия сироп в бутилки. Не го варим.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...