Продукти:
• 1 кг къпини
• 3 л водка
• 2 г карамфил
• 2 г канела
• 700 г захар
• 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Заливаме с водката къпините заедно с подправките и киснем 15 дни в добре затворен съд, като разклащаме често.Сваряваме сироп от захарта и водата и го оставяме да изстине.
Пасираме къпините, както са във водката и прецеждаме. Смесваме с изстиналия сироп, разбъркваме и наливаме в сухи бутилки.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...