Този начин е много подходящ за собствениците на вилни места, които стопанинът не винаги има възможност да посети и да полее растенията.
Няма съмнение, че най-добри резултати от безразсадови домати ще се постигнат на дълбоки, влагоемни и чисти от плевели почви. В края на краищата обаче всеки използва такива, с каквито разполага. Най-важното е почвата да бъде подготвена добре - както за разсадовите. От богатия избор на сортове средно ранни домати за предпочитане са тези, които се отглеждат без колове или друга опорна конструкция и не се и колтучат. Такива са Николина, Рома, Топаз, УС 82 А и др.
Подходящото време за сеитба на доматените семена направо на подготвената площ настъпва, когато почвата трайно се е затоплила до около 12 градуса. Такава е през първата половина на май и в по-хладните райони. В богатата на влага от зимните и пролетните валежи почва растенията развиват мощна коренова система предимно до 40 см, а отделни корени проникват и на по-голяма дълбочина. С просъхването на почвената повърхност те сякаш следват отдръпващата се влага.
В малките дворни градини подходящ начин на засяване на семената е в копки. Копките се правят 10-12 см дълбоки и се посипват с торопочвена смес. Семената, по 4-6 за гнездо, се полагат и покриват също с торопочвена смес, така че дълбочината на сеитбата да е 2-3 см. Така засети, се поливат с помощта на лейка. Тази влага е от съществено значение за поникването. Подходящото разстояние между копките в реда е 25-30 см, а между редовете - 80 см. Когато младите растения развият 2-3 същински листа, трябва да се проредят. По-слабите се отскубват, така че в гнездо да останат по две.
Грижите оттук нататък до беритбата се състоят в отстраняване на плевелите, предимно чрез повърхностно окопаване, борба с болести и неприятели и поливане при възможност.
Удар с топка, по-силно почесване, продължително излагане на слънце... причините за кръвотечение от носа при малките деца са многобройни, но самият инцидент няма сериозни последствия. Стига, разбира се...
По принцип стресът може да се представи като процес на адаптация на организма към някои екстремални условия на живот (нервно напрежение, студ, горещина и т. н.). Във всеки случай възникват определени ...
Продукти: • 2 тиквички • 600 г картофи • 150 г гъби • 300 г шунка • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 100 г настърган кашкавал • половин пакетче краве масло • 1 к.ч. прясно мляк...
Виенски шницел Продукти за 4 порции: 600 г телешко месо от бута, 2 яйца, прясно мляко, брашно, галета, олио, сол, мазнина за пържене, Нaчин на приготвяне: Отрязваме 4 шницела от бута /не тря...