Наред с най-претенциозните тенджери и тави, изработени от суперсъвременни материали, глинените днес отново са на мода. И причината за голямото им завръщане на кулинарната сцена е не само традицията, но и фактът, че в глинените съдове храната става много вкусна, а защото се готви с малко мазнина – и много по-здравословна. Не е тайна, че зеленчуците, месото и рибата, приготвени в тези съдове, запазват напълно вкусовите си качества и остават свежи и сочни, тъй като на практика те се готвят в собствените си сокове.
ЯСТИЯ В ГЛИНЕН ГЮВЕЧ
Дори неизкушените в кулинарията знаят какво означава да се сготви боб в гърне, сирене по шопски, капама или традиционния гювеч, които имат страхотен вкус и аромат. Затова ви предлагаме изпитани рецепти за ястия в глинен гювеч, които ще разнообразят семейното меню и ще бъдат невероятна наслада за вашите гости.
Търсете от 29 НОЕМВРИ
в книжарниците и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Освен това можете да закупите книгата директно от издателството по един от следните начини:
• като пуснете заявка през онлайн магазин www.magasini.net;
• като направите поръчка на Е-мейл: recepty@bulherba.net;
• като се обадите на телефони: 02/975 20 13, 089 666 94 60.
Ако закупите книгата директно от издателството цената е промоционална: 4.50 лв. + цената за доставка.
Ние всички поощряваме в своите деца стремежа по-скоро да пораснат, да станат самостоятелни. И им купуваме играчки за възрастни, водим ги на ресторанти… Не е ли още рано за това? Всяко дете няма ...
Преди да засадите нови овощни дръвчета, трябва да извършите някои задължителни мероприятия. Те се отразяват благоприятно върху засаждането, прихващането, отглеждането и развитието на фиданките. Ако ...
Сред стотиците рецепти за намаляване на холестерола е и известната рецепта на тибетските монаси: Приготвя се настойка от 200 г от най-сочната част на пресен чесън в 200 мл медицински спирт. Наст...
Ако зрението, слухът, вкусът, обонянието и осезанието ни не са в добро състояние, животът става много труден, понякога дори невъзможен. Зрение 90% от цялата информация, която приемаме от вън...