От незапомнени времена зелето храни и лекува хората. То присъства на българската трапеза и е незаменимо, защото съдържа големи количества витамин, който засилва съпротивителните сили на организма и улеснява усвояването на желязото. Освен това зелето е отличен източник на бетакаротин, ензими, сяра, калий, калций, магнезий, фосфор, хлор, манган. Как да отгледаме най-хубавото зеле в своята градина. За това ще ви помогне книгата
Отглеждане на зеле
В нея на достъпен език са описани най-важните проблеми, свързани с отглеждането на крушите: изисквания към климата и почвите, подготовка на терена за засаждане, най-подходящите сортове, основните агротехнически мероприятия. Обстойно са разгледани основните болести и неприятели, които нападат зелевите насаждения, както и средствата за защита. Освен широко разпространените в България главесто зеле и карфиол, в книгата са описани и не толкова популярните, но все по-често срещани на нашата трапеза алабаш, броколи, брюкселско и китайско зеле.
Откъде може да се закупи?
Книгата „Отглеждане на зеле” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.
Винен крем с ягоди Прoдукти: 2 ч.ч. десертно бяло вино, 8 с.л. захар, 1 с.л. нишесте, 1 жълтък, 300 г почистени, добре узрели и здрави ягоди, 1 ванилия, 3-4 с.л. сметана, 2 с.л. пудра захар за см...
И големият парк, и малката градинка предоставят широко поле за изява на фантазията ни. Различни предмети, събрани оттук-оттам, могат да се окажат нужният аксесоар за разнообразяване на градината и да ...
Кръгли милинки Прoдукти: 500 г брашно, половин пакетче / малко/ мая, 1 с.л. сол, 1 ч.ч. настъргано сирене, 2 яйца, 2 с.л. кисело мляко, олио. Нaчин на приготвяне: От брашното, маята,солта, ...
Лицето издава,че не ни достигат витамини, прекаляваме с кафето и пренебрегваме зеленчуците. А също, че сме изнервени, недоспали, препушили, занемарили сме спорта и все отлагаме покупката на качествена...