Още рецепти » Отглеждане на зеле

 Отглеждане на зеле

От незапомнени времена зелето храни и лекува хората. То присъства на българската трапеза и е незаменимо, защото съдържа големи количества витамин, който засилва съпротивителните сили на организма и улеснява усвояването на желязото. Освен това зелето е отличен източник на бетакаротин, ензими, сяра, калий, калций, магнезий, фосфор, хлор, манган. Как да отгледаме най-хубавото зеле в своята градина. За това ще ви помогне книгата

Отглеждане на зеле

В нея на достъпен език са описани най-важните проблеми, свързани с отглеждането на крушите: изисквания към климата и почвите, подготовка на терена за засаждане, най-подходящите сортове, основните агротехнически мероприятия. Обстойно са разгледани основните болести и неприятели, които нападат зелевите насаждения, както и средствата за защита. Освен широко разпространените в България главесто зеле и карфиол, в книгата са описани и не толкова популярните, но все по-често срещани на нашата трапеза алабаш, броколи, брюкселско и китайско зеле.

Откъде може да се закупи?

Книгата „Отглеждане на зеле” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Херпесите – причинители и лечение

Херпесите са познати на хората още от древността - възприемали са ги като нещо обикновено, свързано с начина на живот (“стрескавици” при уплах!) Естествено, тогава не е имало научни доказателства за п...

Корнизите - според стила на дома

Отдавна са отминали тези времена, когато корнизът е бил просто дървена пръчка, през която се прехвърлял плат, служещ за завеса. Днес това е още един елемент за украса на интериора, който може да внесе...

Незаменимата фритилария

Фритиларията (Fritilaria) е чест обитател на нашите градини. Срещат се два вида – F. imperialis и F. meleagris. По-разпространена е Fritilaria imperialis, позната като ведрица или ходжово лале. В по...

Консервиране на риба

Маринована риба За мариноване са подходящи почти всички видове риба. Слагаме почистената от вътрешностите и люспите (ако има такива) прясна риба за 30 мин в саламура, приготвена от вода и сол в с...

Начало