Вече е септември и трябва да помислим за зимата. Вкусните туршии, апетитните лютеници и ароматните конфитюри украсяват в студените дни всяка българска трапеза. Сега е времето да се погрижим за тях.
ТУРШИИ, ЛЮТЕНИЦИ, ЗИМНИНА
В книгата са събрани над 400 изпитани рецепти за консервиране на плодове и зеленчуци. Включени са както рецепти за традиционните български лютеници и туршии, така и много предложения за оригинални кетчупи, сосове и полуготови зеленчукови храни. Специално внимание е отделено и на плодове – конфитюри, сладка, желета и мармалади. Книгата съдържа и практични рецепти за приготвяне на алкохолни и безалкохолни плодови напитки.
Търсете от 4 СЕПТЕМВРИ
в книжарниците и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Освен това можете да закупите книгата директно от издателството по един от следните начини:
• като пуснете заявка през онлайн магазин www.magasini.net;
• като направите поръчка на Е-мейл: recepty@bulherba.net;
• като се обадите на телефони: 02/975 20 13, 089 666 94 60.
ПОРЪЧАЙ ТУК
Може би никой друг град през вековете не е предизвиквал толкова много хвалебствия от страна на велики писатели и пътешественици,както Венеция.Тя е била и си остава феномен - La Serenissima - Най-ведра...
Във връзка с южния произход на палмите техните изисквания към факторите на околната среда са високи и съществува пряка зависимост между тях. Така например при повишаване количеството на светлината, ес...
Печен конфитюр от сливи Прoдукти: на 1 кг сини сливи – 500 г захар, 1 к.ч. оцет, 5 зърна карамфил Нaчин на приготвяне: Разполовяваме сливите и махаме костилките. Наръсваме със захарта. Оставям...
Скумрия с плънка Продукти за 2 порции: 400 г филе от скумрия, 1 ч.л. черен пипер, 2 твърдо сварени яйца, 1 малка глава лук, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, 1 к.ч. брашно, 1 белтък, 1 к.ч. олио, 1 ...