В броя: Механджийска капама, Овчарски гювеч, Крем „Брюле”, Свински бут с топено сирене в гювеч, Мелничарска кавърма, Врачански кебап, Пиле на фурна с картофи, Топли пънчета, Шунка запечена с праз, Манастирска яхния, Руло от картофи, Постна капама, Воденичарска кавърма, Картофена яхния с праз, Пирян, Калугерска плакия, Фрикасе от картофи, Зимна вегетарианска сарма, Каша от зрял боб, Ябълкова запеканка, Печен крем, Щрудел с дюли и мед, Парфе с компот от кайсии, Лимонов мус, Крем “Шарлота” с портокал, Ватрушки и още 115 рецепти.
ТЪРСЕТЕ ПО ПАВИЛИОНИТЕ ЗА ВЕСТНИЦИ И СПИСАНИЯ.
ЗА АБОНАМЕНТ (каталожен номер 1650)
Още в древен Египет, а и във Финикия, било познато изкуството за правене на стъкло. Но първата си сериозна победа стъклото завоюва, когато от материал за практически нужди се превръща в мощно оръжие з...
Блатният аир (Acorus Calamus L) е многогодишно тревисто растение, познато още от древността. За медицински цели се събират коренищата. Те са хоризонтални и се вадят през есента(септември-октомври) или...
Какво всъщност представлява декоративният троскот? - Това е вид коренищна, силно сухоустойчива трева, която се развива добре във всякакви почви: сухи, каменливи или тежки глинести, както и на силно пр...
Аспиринът е утвърден отдавна като неизменно лекарство в домашната аптека, надценявано или недооценявано, но необходимо. Той е едно от най-старите лекарствени средства, производно на салициловата кисел...