Продукти:
• 500 г козунак
• 1 1/2 к.ч. захар
• 4 яйца
• 750 мл прясно мляко
• 1 пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
В подходяща тавичка карамелизираме половин кафена чашка захар. Отгоре натрошаваме много ситно козунака.
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме млякото и ванилията. С тази смес заливаме натрошения козунак. Печем в умерена фурна до розово.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...