Кулинарни рецепти » Мариновано червено цвекло

 Мариновано червено цвекло

Продукти: (за 1 буркан от 800 мл)

• червено цвекло
• 1 непълна к.ч. ябълков оцет
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

Избираме червено цвекло, което да бъде от хубав сорт и при разрязване да има тъмночервен цвят. Варим го до омекване. Омекналото червено цвекло обелваме и режем с къдраво ножче на кубчета или пръчици.

Нареждаме плътно в буркани, на дъното на които сме сложили оцет, захар и сол. Заливаме с водата, в която е вряло цвеклото, затваряме плътно с капачки и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало