Кулинарни рецепти » Мариновано червено цвекло

 Мариновано червено цвекло

Продукти: (за 1 буркан от 800 мл)

• червено цвекло
• 1 непълна к.ч. ябълков оцет
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

Избираме червено цвекло, което да бъде от хубав сорт и при разрязване да има тъмночервен цвят. Варим го до омекване. Омекналото червено цвекло обелваме и режем с къдраво ножче на кубчета или пръчици.

Нареждаме плътно в буркани, на дъното на които сме сложили оцет, захар и сол. Заливаме с водата, в която е вряло цвеклото, затваряме плътно с капачки и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало