Кулинарни рецепти » Патладжани в олио

 Патладжани в олио

Продукти:

• 5 кг патладжани
• 200 г кромид лук
• 400 г моркови
• 200 г глава целина
• ситен магданоз
• сол на вкус
• смлян черен пипер
• 400 мл олио

Начин на приготвяне:

Възвираме 3-4 л подсолена вода и пускаме в нея патладжаните. Щом поомекнат, ги вадим и нарязваме на шайбички с дебелина1 см. Пържим ги до златисто в сгорещено олио. Изваждаме и ги поръсваме със сол и черен пипер.

Остърганите моркови и обелената целина нарязваме на тънки филийки. На филийки нарязваме и лука.

Редим патладжаните в бурканчета и между редовете слагаме магданоз, лук, целина и моркови. Заливаме с препърженото и прецедено олио. Затваряме и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало