Кулинарни рецепти » Домати, мариновани с босилек

 Домати, мариновани с босилек

Продукти: (за 800 мл буркан)

• 1 кг средно големи домати
• 4 с.л. ябълков оцет
• 300 мл ябълков сок
• 2 с.л. зърна черен пипер
• 2 ч.л. карамфил на зърна
• 2 с.л. кориандър
• 3 пръчици канела
• 3 сушени люти чушлета
• 1 връзка пресен босилек

Начин на приготвяне:

Кипваме в тенджера оцета и ябълковия сок, махаме пяната, слагаме подправките, завити в марля и варим 10 минути. Изваждаме подправките от отварата.

Измиваме доматите и ги набождаме с клечка за зъби. Измиваме босилека и отделяме листата от стъблата им. Подреждаме зеленчуците на слоеве и наливаме толкова гореща марината, че доматите да са покрити 2-3 см под ръба на буркана. Леко разтърсваме буркана, за да изплува въздуха и затваряме плътно с капачка, стерилизираме 15 минути.

Тази зимнина е изискана гарнитура към месо, а също и за спагети.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало