Кулинарни рецепти » Чорба от копърка

 Чорба от копърка

Продукти: (за 4-6 порции)

• 500 г копърка
• 2 глави лук /или 2 стръка праз/
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 500 мл зелев сок
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата и я оставяме да престои 1 час.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Отстраняваме съда от огъня, поръсваме с червен пипер, разбъркваме и наливаме 1 к.ч. хладка вода. Връщаме отново на огъня и наливаме зелевия сок и 500 мл топла вода.

Когато чорбата заври, прибавяме копърката, която сме измили от солта. Варим 20 мин на умерен огън, след което застройваме с разбитите яйца.

Поръсваме готовата чорба със ситно нарязан копър и с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало