Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 овча глава
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 5-6 скилидки чесън
• 2-3 с.л. оцет
• 1 яйце
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме овчата глава в тенджера под налягане и заливаме с подсолена вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30 мин.
Изваждаме главата, обезкостяваме я и връщаме месото в прецедения бульон. Слагаме отново чорбата на огъня само да заври. Прибавяме топлото мляко и сервираме.
Отделно поднасяме счукания чесън, който сме смесили с оцета и разбитото яйце.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...