Кулинарни рецепти » Козуначени кифли с горски плодове

 Козуначени кифли с горски плодове

Продукти:

• 600 г брашно
• 200 г захар
• 100 г маргарин за готвене
• 1 ч. л. сол
• 40 г прясна мая
• 1 яйце за намазване

За плънката:

• 300 г микс от горски плодове (къпини, ягоди, боровинки)
• 150 г пудра захар

Начин на приготвяне:

От посочените продукти замесваме козуначено тесто, което разточваме на кора с дебелина 5 мм. Изрязваме малки питки, чиито краища изтегляме леко.

В средата на всяка питка слагаме плънка от горски плодове (пресни или замразени) и поръсваме с пудра захар. Краищата намазваме с разбитото яйце и слепваме. Кифличките оставяме да втасат.

След това мажем отгоре с яйце и печем в предварително загрята умерена фурна (180°C) до зачервяване. Още топли ги поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало