Кулинарни рецепти » Сиренки с желе

 Сиренки с желе

Продукти:

• 500 г извара
• 80 г брашно
• 1 яйце
• 60 г захар
• 1 щипка сол
• 2 ванилии
• 60 г стафиди
• 40 г желе
• бели сухари за панировка
• 300 мл олио

Начин на приготвяне:

Претриваме изварата два пъти през сито. Слагаме я в дълбок съд и пресяваме над нея брашното. Добавяме солта, захарта и ванилията и размесваме добре.

Внимателно сипваме разбитото яйце и замесваме гладко твърдо тесто. Правим го на топка, завиваме го в найлонов плик и го поставяме за 20 мин на хладно.

След това разделяме тестото на 8-10 топки и оформяме кръгчета с диаметър 5-7 см. За плънката смесваме стафидите с желето.

Загряваме фурната на 180 градуса.

Слагаме плънката върху изварените кръгчета, внимателно събираме краищата и оформяме топки, които овалваме в счуканите бели сухари.

Загряваме олиото и изпържваме сиренките до златисто, после ги слагаме за 10-15 мин във фурната. При поднасяне можем да ги посипем с пудра захар.

Автор: Димитрина Георгиева

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало