Продукти:
• 1 пакет готово бутер тесто
• 250 г безсолна извара
• 1 яйце
• 1 ванилия
• 1/2 к.ч. захар
• 6 кайсии
• 1 жълтък за намазване
• кристална захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разстиламе тестото и го нарязваме на 12 квадрата. Разбиваме яйцето и го смесваме с ванилията и сметаната. Сипваме в средата на всеки квадрат по малко от сместа, а отгоре слагаме по половин кайсия.
Прегъваме ъглите на квадратите към центъра, на не ги залепваме, а ги захващаме с клечки за зъби. Намазваме отгоре с жълтъка, разбит с малко вода, и поръсваме с кристална захар. Печем пирожките в силно загрята фурна.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...