Продукти:
• 1 пакет готово бутер тесто
• 100 г орехови ядки
• 2 с.л. галета
• 1 ванилия
• 2 белтъка
• 1 жълтък
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разстиламе тестото върху масата и го разрязваме на квадрати със страна 10-11 см.
Смесваме белтъците със захарта и леко ги загряваме. Прибавяме смлените орехи, галетата и ванилията. Разпределяме плънката върху квадратите като слагаме по малко в два срещуположни края на всеки от квадратите.
Разрязваме квадратите по другия диагонал почти до средата. После загръщаме плънката с тестото, така че да получим по две триъгълничета от всеки квадрат. Усукваме ги на панделка, нареждаме ги в тавичка и ги намазваме с жълтъка, който сме разбили с малко вода. Печем около 20 мин при температура 200°С.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...