Кулинарни рецепти » Агнешка каша

 Агнешка каша

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г агнешко месо от бута
• 1 к.ч. олио
• 5 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 6 счукани скилидки чесън
• черен пипер, магданоз
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото и го сваряваме в подсолена вода.

Приготвяме запръжка от брашното и я разреждаме с част от водата, в която е вряло месото, и варим докато се посгъсти. Прибавяме месото и оставяме да се вари на много слаб огън още около 10 мин.

Отстраняваме от огъня, прибавяме счукания чесън, посоляваме, подкиселяваме с оцет, поръсваме с черен пипер, а при поднасянето подправяме с маслото и червения пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало