Продукти:
• 1 кг агнешко месо
• 2-3 връзки магданоз
• 5-6 стръка пресен лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 лимонени резенчета
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го позапържваме в сгорещената мазнина. Последователно прибавяме и запържваме ситно нарязания лук и брашното. Поръсваме червения пипер, наливаме гореща вода, която да облее месото, и варим на умерен огън.
Когато месото е почти сварено, прибавяме едро нарязания магданоз и парченцата лимон. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим още 20 мин на слаб огън.
Оттегляме готовото ястие от огъня и застройваме с яйцата, разбити в киселото мляко.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...