Продукти: (за 5-6 порции)
• 1,5 кг овнешко месо от бута
• 1 връзка корени за супа
• 3 глави лук
• 3-4 картофа
• 3-4 зелени домата
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме месото. Слагаме го както е цяло парче в тенджера под налягане и прибавяме 1 глава лук и корените за супа. Наливаме 4-5 ч.ч. вряла вода и посоляваме на вкус. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30 мин.
Изваждаме месото и го нарязваме на тънки филийки. Нареждаме филийките в огнеупорен съд, поръсваме ги с разтопеното масло и ги покриваме с останалия лук, нарязан на ситно. Захлупваме и задушаваме на слаб огън 15-20 мин.
Прибавяме нарязаните на филийки картофи и домати, посоляваме, поръсваме червения пипер, наливаме 2 ч.ч. топъл бульон и продължаваме да задушаваме. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз и стрита чубрица.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...