Кулинарни рецепти » Агнешки кебап с вино

 Агнешки кебап с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешко месо
• 1 връзка зелен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на по-едри кубчета и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме ситно нарязания лук и задушаваме 15 мин на тих огън.

Прибавяме размитото доматено пюре и червения пипер и заливаме с 2 ч.ч. горещ бульон. Сипваме виното и варим на тих огън 30 мин, докато месото омекне напълно.

Накрая добавяме размитото брашно и поръсваме със ситно нарязани пресен джоджен и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало