Кулинарни рецепти » Агнешко с пресен лук

 Агнешко с пресен лук

Продукти:

• 1 кг агнешко месо
• 8 връзки зелен лук
• 3 връзки зелен чесън
• 1 буркан стерилизирани домати или 400 пресни домати
• 1-2 к.ч. олио
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 с.л. червен пипер
• 1 с.л. мащерка
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на парчета, които леко запържваме. Посоляваме и прибавяме червения пипер. Нарязваме на едро лука и чесъна – по 3-4 см парченцето. Наситняваме копъра и магданоза.

В тенджера подреждаме един ред месо, подправяме с черен пипер, разстиламе отгоре малко лук и поръсваме магданоз и мащерка. Така редуваме отделните продукти и подправки. Най-отгоре слагаме лук. Прибавяме виното и малко гореща вода (на ниво 2 пръста под лука) и похлупваме ястието.

Когато заври, посоляваме и задушаваме на тих огън до готовност. След това прибавяме нарязаните или настъргани домати и оставяме още малко да поври.

Препеченото брашно размиваме с няколко лъжици хладка вода, добавяме част от бульона, разбъркваме и изсипваме в тенджера. След като заври отново, отстраняваме от огъня и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало