Кулинарни рецепти » Гозба с кайма

 Гозба с кайма

Продукти:

• 500 г кайма
• 1 глава лук
• 1/2 к.ч. олио
• 3-4 скилидки чесън
• 3 домата (може от буркан)
• 1 к.ч. кисело мляко
• червен пипер
• 1 щипка чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

В сгорещеното олио запържваме до златисто ситно нарязаните лук и чесън.

Слагаме настърганите (нарязаните на ситно) домати, червения пипер, чубрицата и задушаваме 20 минути под похлупак на тих огън.

Добавяме каймата и киселото мляко и оставяме ястието да къкри на тих огън, докато стане готово.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало