Кулинарни рецепти » Зелеви сарми с кайма и праз

 Зелеви сарми с кайма и праз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кисела зелка
• 500 г кайма /смес/
• 1 к.ч. ориз
• 2 стръка праз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. зелев сок
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Отделяме по-големите листа на зелката от кочана и им изрязваме дебелите жили. Останалото зеле нарязваме на ситно и леко запържваме с 1 с.л. олио.

Нарязваме праза на ситно и го смесваме с каймата и почистения и измит ориз. Поръсваме черния и червения пипер и омесваме. Наливаме 1 к.ч. гореща вода и оставяме сместа да отлежи 1-2 часа.

Завиваме в зелевите листа сарми от приготвената плънка. Застиламе дъното на тенджерата със ситно нарязаното зеле, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги със зелевия сок и 1 ч.ч топла вода, притискаме с плоска чиния и варим на тих огън, докато сармите останат на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало