Кулинарни рецепти » Персийски тутманик

 Персийски тутманик

Продукти:

• 4 яйца
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. натрошено или настъргано сирене
• 1-2 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и прибавяме последователно към тях мазнината, киселото мляко, в което сме разтворили содата, настърганото сирене и толкова брашно, че сместа да получи гъстотата на кейково тесто.

Изсипваме в намаслена и поръсена с брашно тавичка, намазваме отгоре с яйце и печем до зачервяване в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало