Продукти: (за 4-6 порции)
• 500 г риба
• 1 ч.ч. картофи на кубчета
• 1 ч.ч. зелен грах
• 1 ч.ч. моркови на кубчета
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 8 ч.ч. вода
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата, заливаме я с водата и я варим 30 мин заедно с нарязаните корени за супа, разлязания на две лук, дафиновия лист, 4 зърна черен пипер и сол на вкус. След това обескостяваме и заедно с бульона претриваме през цедка.
Запържваме леко брашното в разтопеното масло и го смесваме с пасирания бульон. Прибавяме граха, морковите и картофите, които предварително сме сварили в малко подсолена вода. Наливаме млякото, опитваме на сол и варим супата още 5-6 мин.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...