Кулинарни рецепти » Крем супа от телешки бульон

 Крем супа от телешки бульон

Продукти: (за 4 порции)

• 5-6 ч.ч. силен телешки /или говежди/ бульон
• 1 връзка корени за супа
• 3 филии сух бял хляб
• 1 с.л. свинска мас /или 60 г краве масло/
• 1 к.ч. сметана
• 1 яйце
• 2 с.л. настърган кашкавал
• магданоз, индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме бульона и варим в него при силно кипене нарязаните корени за супа. Изпържваме хлебните филии в мазнината и след това ги пускаме в бульона. Варим всичко до разваряване, след което претриваме през сито.

Посоляваме готовата супа на вкус, застройваме я с яйцето, разбито със сметаната, и поръсваме с черен пипер и настъргано индийско орехче.

Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз и настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало