Продукти:
• 3 цели яйца
• 3 жълтъка
• 1 ч.ч. брашно
• 1 щипка сол
• 2 ч.ч. прясно мляко
• сирене или конфитюр за пълнеж
• галета или брашно за паниране
• 1-2 яйца
• олио за пържене
• сироп
Начин на приготвяне:
Разбиваме целите яйца и жълтъците и постепенно прибавяме брашното, 1 щипка сол и накрая прясното мляко - трябва да получим смес като гъста боза.
Изпържваме палачинките и ги напълваме с плънка по желание. Навиваме пълната палачинка на руло и я разрязваме напречно на две или на колелца по 2 см ширина.
Всяко парче палачинка овалваме в галета или брашно, след това топваме в разбито яйце и изпържваме. Поднасяме панираните палачинки, залети със сироп.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...