Кулинарни рецепти » Палачинки като бюреци

 Палачинки като бюреци

Продукти: (за 12 броя)

• 100 г + 1 с.л. краве масло
• 6 яйца
• 225 г брашно
• 500 мл вода или прясно мляко
• 1 с.л. сос “Уорчестър”
• 500 г настърган кашкавал
• 150 г галета
• 1 щипка настъргано индийско орехче,
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Бием на гладка смес 4 яйца, 200 мл прясно мляко, 150 г брашно и сол. Прибавяме 1 с.л. разтопено масло и избъркваме добре. За плънката в тиган с дебело дъно на умерен котлон стопяваме останалите 100 г масло. Прибавяме 75 г брашно и с бъркане готвим около 3 мин. Намаляваме на слаба степен и на струйка наливаме останалото топло мляко. Поръсваме със сол, черен пипер и индийско орехче. Разбъркваме добре. Оставяме сместа да изстине, прехвърляме я в купа, захлупваме и слагаме за 1 час в хладилник.

Загряваме сача. Сипваме от рядкото тесто на тънък слой, но така че да покрием цялото дъно. Изпичаме от двете страни. Слагаме готовите палачинки в сух съд на топло място. Вадим плънката от хладилника и прибавяме настъргания кашкавал. Слагаме по 3 с.л. в центъра на всяка палачинка и навиваме на руло. Сгъваме краищата навътре.

В друга купа разбиваме останалите 2 яйца. Сгорещяваме олиото за пържене на умерен котлон. Намазваме готовите палачинки с яйце, овалваме ги в галета и ги пържим около 4 мин., докато равномерно поруменеят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало