Продукти: (за 4 порции)
• 250 г пилешка кайма
• 100 г брашно
• 1 щипка сол
• 2 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 2 с.л. вода
• 25 г краве масло
• 1 скилидка чесън
• 1 по-голям морков
• 250 г праз /бялата част/
• 125 г гъби
• 175 г кисело мляко
• 1 с.л. нишесте
• 50 г мек кашкавал
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и солта и правим “кладенче”. Сипваме вътре водата, млякото и леко разбитите със солта яйца. Замесваме тесто.
Загряваме олиото, прибавяме нарязания на ситно чесън, наситнения праз и нарязания на малки кубчета морков. Пържим малко и прибавяме пилешката кайма. Продължаваме да готвим още 5 мин. Добавяме наситнените гъби, пържим още 5 мин и подправяме с черен пипер. Разбъркваме нишестето и 4 с.л. кисело мляко и сипваме в плънката. Варим на умерен котлон 3-4 мин.
В намаслен тиган печем палачинките една по една само от едната страна. Слагаме от плънката върху изпечената страна и ги завиваме на стегнати рула. Редим палачинките в намаслена. Намазваме ги отгоре с останалото кисело мляко и наръсваме с настъргания кашкавал. Печем 30 мин на 200°.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...