Кулинарни рецепти » Говеждо с дюли

 Говеждо с дюли

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г говеждо месо
• 2-3 дюли /около 1 кг/
• 1 глава лук
• 1/2 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на парченца.

В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и изпържваме в него месото. Прибавяме ситно нарязания лук и също го позапържваме. Наливаме 1 ч.ч. вода, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 50 мин.

Измиваме дюлите, нарязваме ги на резени без да ги белим и ги почистваме от сърцевината. Слагаме ги в тенджерата, която сме отстранили от огъня и сме отворили, и поръсваме с брашно, черен пипер и сол. Отново затваряме тенджерата, слагаме я на силен огън и щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието 5 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало