Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешко месо
• 2 чушки
• 2 с. л. доматено пюре
• 4 с. л. масло
• 1 ч. л. червен пипер
• сол, черен пипер, кимион
• 2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Смиламе месото заедно с чесъна и чушките, добавяме кимиона, черния и червения пипер, солта.
Размесваме каймата добре и оставяме в керамичен или порцеланов съд за 1 час на хладно място. След това прехвърляме в дълбок тиган, намазан с масло, и пържим докато водата се изпари като бъркаме непрекъснато.
Запърженото месо заливаме с доматеното пюре, размито в малко вода (около 1 ч. ч.) и задушаваме на умерен огън 20-25 мин. Нашите месни “грахчета” поднасяме с картофено пюре.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...