Кулинарни рецепти » Телешко с кисели краставички

 Телешко с кисели краставички

Продукти:

• 600 г обезкостено телешко месо
• 2 глави лук
• 1 морков
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. доматено пюре
• 50 мл бульон
• 70 мл сухо бяло вино
• 3 кисели краставички
• 1 връзка магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото подсушаваме го и го нарязваме на хапки. Наситняваме лука, а моркова нарязваме на сламки. Загряваме олиото и пържим в него лука 2-3 мин. Добавяме моркова и пържим още 5 мин. Слагаме и месото, разбъркваме и пържим 6-7 мин.

Смесваме доматеното пюре с бульона и го сипваме при зеленчуците и месото. Задушаваме под похлупак на тих огън още 10 мин. Прибавяме нарязаните на тънки сламки краставички, разбъркваме, посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме още 10 мин.

Наситняваме магданоза. 1/3 от него прибавяме към месото и задушаваме 3 мин. Готовото ястие поръсваме с останалия магданоз.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало