Кулинарни рецепти » Полски зрази

 Полски зрази

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г кайма (смес)
• 1 филия фляб
• 1 яйце
• 40 г сланина
• 1 с.л. свинска мас
• 1-2 с.л. брашно
• половин глава лук
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме каймата с накиснатия и отцеден хляб, яйцето, половината от ситно нарязаната сланина, подправките и сол на вкус. Омесваме и разделяме сместа на 4 части. Оформяме шницели и ги поръсваме с останалата ситно нарязана сланина.

Навиваме шницелите на рулади и ги запържваме от всички страни в сгорещената свинска мас. Прибавяме червен пипер, наливаме гореща вода и задушаваме.

Изваждаме омекналите зрази и продължаваме да варим соса, докато остане на мазнина. След това сипваме брашното и запържваме. Наливаме гореща вода и сваряваме соса.

После го прецеждаме и заливаме зразите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало