Кулинарни рецепти » Телешки дроб на скара

 Телешки дроб на скара

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешки дроб
• 1 к.ч. бяло вино
• 2-3 с.л олио
• 1 ч.л. смлян бахар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме дроба, почистваме го от ципите и го нарязваме на по-дебели парчета. Поръсваме с бахара и черния пипер и заливаме с виното и олиото. Оставяме да отлежи 1-2 часа в хладилник.

След това отцеждаме парчетата и ги печем на сгорещена скара от двете страни. Изпеченият дроб посоляваме и слагаме в подходяща чиния като го поръсваме със сока, отделен при печенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало