Продукти: (за 1 омлет)
• 3 яйца
• 30 г сметана
• 20 г краве масло
• 2-3 бисквити
• 1 ч.л. мед
• 10-12 орехови ядки
• 1-2 с.л. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Счукваме яйцата и ги разбъркваме добре. Прибавяме сметаната и леко посоляваме. Изпържваме омлета в тиган със сгорещеното масло.
Накисваме бисквитите в прясното мляко и без да ги изцеждаме, смесваме с орехите и меда. Желателно е накиснатите бисквити да се запазят на цели парчета. Загръщаме така приготвената плънка в изпържения омлет.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...