Кулинарни рецепти » Кавърма в омлет

 Кавърма в омлет

Продукти: (за 4 порции)

• 650-700 г свинско филе
• 7-8 стръка млад праз
• 2-3 червени домата
• 3-4 чушки
• 4 люти чушлета
• 4 яйца
• червен и черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го запържваме до златисто в сгорещена мазнина. Изваждаме го и в същата мазнина задушаваме ситно нарязаните праз, чушки и домати.

Връщаме месото и задушаваме всичко, докато остане на мазнина. Посоляваме, поръсваме с черен и червен пипер и разбъркваме.

От яйцата приготвяме омлети - по един за всяка порция. Разпределяме кавърмата върху омлетите и ги загъваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало