Продукти:
• 8 яйца
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. олио
• черен пипер, сол
За таратора:
• 3 кофички кисело мляко
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 5-6 скилидки чесън
• 4 кисели краставички
• 1 с.л. олио
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме млякото в тензух и го оставяме да се отцежда 1 нощ. Смесваме със ситно нарязаните краставички, счукания чесън, смлените орехи, олиото, ситно нарязания копър, черен пипер и сол на вкус.
Разбиваме яйцата с черен пипер и сол. Прибавяме разтопеното масло, разбъркваме и изсипваме в сгорещеното олио.
Изпържваме омлета от двете страни, слагаме го в широка чиния и покриваме със сухия таратор.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...