Продукти: (за 4 порции)
• 8 яйца
• 600 г патладжани
• 2 с.л. краве масло
• 1 връзка копър
• 2 скилидки чесън
• черен пипер, индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на колелца с дебелина около 1 см., посоляваме и ги оставяме поне 3-4 часа, за да си пуснат горчивия сок. Изплакваме и ги подсушаваме.
Сгорещяваме мазнината и пържим патладжаните на умерен котлон 10 мин. Прибавяме счукания със сол чесън и пържим още 3 мин. Сваляме патладжаните от котлона и ги наръсваме с черен пипер, сол, индийско орехче и ситно нарязан копър.
Разбиваме яйцата, посоляваме ги, загряваме останалата мазнина, връщаме патладжаните в тигана, поливаме ги с яйцата и бъркаме, докато белтъците се втвърдят.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...