Продукти за 3 порции:
· 6 яйца
· 2 малки моркова
· 1 корен от магданоз
· 1 парче целина
· 3 гъби
· 1 средно голям сварен картоф
· половин глава лук
· 1 ч.л. доматено пюре
· четвърт пакетче краве масло
· 50 г кашкавал
· 1 к.ч. зеленчуков бульон
· 6-7 стафиди
· 1 ч.л. червен пипер
· магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината, докато омекне. Прибавяме ситно нарязаните зеленчуци, посоляваме, заливаме с част от зеленчуковия бульон и продължаваме да задушаваме.
Когато зеленчуците омекнат, прибавяме нарязания на кубчета сварен картоф, стафидите, доматеното пюре, червения пипер и останалия бульон. Разбъркваме сместа добре.
Отгоре изсипваме леко разбитите яйца и държим на огъня, докато белтъкът побелее. Отстраняваме от огъня и поръсваме с наситнен магданоз и настърган кашкавал.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...