Кулинарни рецепти » Варени яйца с лук

 Варени яйца с лук

Продукти:

• 5 твърдо сварени яйца
• 50 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 5 глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 150 г сирене или кашкавал

Начин на приготвяне:

Обелваме яйцата и ги нарязваме на тънки кръгчета. Сгорещяваме маслото и запържваме ситно нарязания лук. Добавяме брашното, разбъркваме и разреждаме с бялото вино. Варим около 30 минути - до леко сгъстяване на соса.

В малка тавичка, намазана с масло, нареждаме резените яйца, поливаме ги със соса, а отгоре поръсваме с настърганото сирене (може и с трохи от средата на хляб). Слагаме във фурната за 5 минути и поднасяме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало