Продукти:
• 5 твърдо сварени яйца
• 50 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 5 глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 150 г сирене или кашкавал
Начин на приготвяне:
Обелваме яйцата и ги нарязваме на тънки кръгчета. Сгорещяваме маслото и запържваме ситно нарязания лук. Добавяме брашното, разбъркваме и разреждаме с бялото вино. Варим около 30 минути - до леко сгъстяване на соса.
В малка тавичка, намазана с масло, нареждаме резените яйца, поливаме ги със соса, а отгоре поръсваме с настърганото сирене (може и с трохи от средата на хляб). Слагаме във фурната за 5 минути и поднасяме ястието топло.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...