Продукти: (за 4 порции)
• 600 г черен дроб
• 100 г маргарин
• 1 кг картофи
• 2 глави лук
• сол, черен пипер
• 1 връзка копър
Начин на приготвяне:
В отворена тенджера под налягане стопяваме маргарина и пържим наситнения лук до омекване. Прибавяме нарязания на тънки парченца дроб, пържим и него 3-4 мин. Сипваме обелените и нарязани на по-големи кубчета картофи. Пържим и тях с бъркане 3-4 мин.
Поръсваме с черен пипер, наливаме 1 к.ч. топла вода и затваряме тенджерата. Щом започне да съска, намаляваме котлона и задушаваме 10 мин. Готовото ястие посоляваме и обилно наръсваме с копър.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...