Кулинарни рецепти » Агнешки шерденчета на фурна

 Агнешки шерденчета на фурна

Продукти: (за4 порции)

• 8 агнешки шерденчета
• 300 г агнешко месо от бута
• 300 г агнешки чревца
• 3 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 40 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме чревцата и месото на малки парченца и ги задушаваме в малко вода. Прибавяме ситно нарязания лук, ориза, наситнен магданоз, черен пипер и сол на вкус. Наливаме вода, колкото да покрие продуктите и варим на умерен огън, докато оризът набъбне.

Пълним шерденчетата с така приготвената смес, зашиваме ги и ги нареждаме в тавичка. Поръсваме с червения пипер и върху всяко шерденче слагаме парченце масло.

Наливаме топла вода до средата на шерденчетата и печем в умерена фурна. По време на печенето периодично обръщаме шарденчетата, за да се запекат и от двете страни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало